31 mars 2015

Kyrksjön


Höll mig lite närmare hemmaplan efter förra veckans fiasko. Hittade en riktig pärla i Kyrksjön. Kanske inte för att cykla (spängerna var helt i min smak, men det blev mest slalom mellan tanter, hundar och barnvagnar) men att springa här borde vara perfa. 

30 mars 2015

Supertusingar

Fem grader och regn i luften, ingen direkt trängsel på Hässelby IP. Fyra set 400-300-200-100 med joggvila, ganska jobbigt men snabbt övergående i alla fall.

28 mars 2015

Samma fast olika


Ni kräks väl snart på den där Upplandsleden, men det gör inte jag, den är faktiskt riktigt bra. Hittade mer rätt i dag och fick dessutom sällskap av Per, så det var ju hur trevligt om helst. Och nu har jag sett Gåseborg också.

26 mars 2015

Rödljus och orange skyltar


Om jag ska sammanfatta min första cykeltur i Stockholm blir de nog just så. Bara rött och orange. Hade siktet inställt på Järvafältet, men när jag väl hade hittat dit var jag tvungen att vända för att hinna hem. Måste nog skaffa en karta.

24 mars 2015

Upplandsleden pt 2

Ledig dag och klarblå himmel. Tog pendeltåget till Kalhäll och precis i anslutning till stationen passerar Upplandsleden, som jag sprang en liten del av för någon vecka sedan. Det tog väl ungefär tio minuter innan jag ramlade av leden första gången, inte för att det egentligen är dåligt uppmärkt, jag hade nog bara huvudet någon annan stans. Sprang väl fel ungefär 800 gånger, men det spelade ingen roll. Fick se ett slott, en slalombacke med snö i, några blåsippor och en väldans massa sjysst natur. Bra dag.  

23 mars 2015

En stor dag

Den här foten hör till en som jag känner och som jag fick jogga med i dag. En träningskumpan – i Stockholm! Det tar sig.

21 mars 2015

Lilla SS

Jisses vad fint det var på Lugnet i dag – hård manchester, klarblått och två grader kallt. Åkte en sväng innan Lilla SS drog igång, ungdomstävlingen med nästan 800 deltagare. När jag åkte tävlingen för 20–30 år sen var det landets största, och jag skulle tro att den fortfarande är det. Jättekul att se minikallas och minihellners flyga fram, och vilka fina banor dom fick köra på! Kors och tvärs på VM-spåren, men utan de värsta backarna. Så här skulle det alltid vara.  

18 mars 2015

3x10

12 grader varmt i Hässelby. Sprang med klocka för första gången på en evighet och siktade på 168 i puls, vilket borde vara nära min tröskel. Höll mig kring Grimsta IP, känns som att kuperingen där passar mig perfekt (helt platt, alltså). Snittade 169, 167,168 och försöker att inte tänka på hur sakta det går. 

17 mars 2015

Skogscross

Nä, det är verkligen inte samma sak att köra cross på egen hand som att köra med en stor grupp. Det brukar vara lika delar jobbigt och kul, i dag var det bara jobbigt. Och klockan gick jättesakta.

16 mars 2015

Upplandsleden

Sprang en sväng på Upplandsleden i dag, inte riktigt hela (den är runt 40 mil), men jag fick helt klart mersmak av det jag såg. Tog bussen till skogen, men på vägen hem kunde jag inte undvika några kilometer asfalt. Får slipa lite på detaljerna så blir det nog toppen.

14 mars 2015

Power hour

Provade Friskis power hour igen, den här gången på Sveavägen och med boll. Tyvärr känns det som att den som satte ihop programmet inte riktigt kunde bestämma sig. Lite styrka, lite kondition, lite rörlighet, men i slutändan varken hackat eller malet. Känns krystat när bollen ska vara med hela tiden, till och med vid stretchingen. Men obs! Att jag inte gillar passet behöver ju inte betyda att du inte gör det. Testa gärna! 

13 mars 2015

Till topps

Tillbaka vid Johannelundstoppen, den här gången med bättre väder och bättre ben. Vågade mig på lite spänsthopp, så det där med benkänslan lär nog vara övergående. 

11 mars 2015

Hässelby IP

En del av mig hoppades att det skulle vara låst, men det var bara att knata rakt in på friidrottsbanan på Hässelby IP. Har i princip inte sprungit intervaller sedan i november, men det är egentligen inte så mycket som blir bättre av att låta bli. 8x400, blev förvånad över hur snabbt det gick innan jag fattade att ett varv inte var riktigt 400. Men 367 var fullt tillräckligt för att bli både trött och stum.   

10 mars 2015

I stället för Friskis

Har lite svårt att bestämma mig för om jag ska investera i ett Friskiskort eller inte. Utbudet här är enormt, men jag brukar vara urusel på det där med inomhus när det är ljust och varmt, och med mitt schema är det bara dagträning som är aktuellt. I väntan på att jag klarar av att bestämma mig körde jag ett hemmasnickrat tabata-pass i vardagsrummet. Skrämde upp några BodyRock-övningar (ni kommer väl ihåg tuttchocken?) och det var minst lika jobbigt den här gången. Börjar tro att dom som säger att man ska vila sig i form har fel. Men chilin växer i alla fall bra.

9 mars 2015

Grimstaskogen

Jag fortsätter väl att utforska omgivningen. Närmsta grönområde är Grimstaskogen, gammal fin skog med några elljusspår och sjukt många stigar. Roligaste spåret kallas V-spåret, och med lite fantasi kan man få det till att v:et står för vildmark. Det påminner faktiskt lite om FIK 15 i Stångtjärn med stenar och rötter och lite allmänt stök, dessutom är det ibland svårt att hitta. Ska försöka komma över en karta så klarnar det nog, Bromma-Vällingby SOK håller till i krokarna, så det borde inte vara omöjligt.